28 april 2010

Ullared

27 april 2010

Parasit-tv - Banan

14 april 2010

Det var bättre förr. Ju förr desto bättre.

I sanning!

Det var bättre förr.

Till exempel så var det mycket bättre kvalitet på kläderna. Nu krymper de precis hela tiden. Konstant. Måste vara den fuktiga luften i garderoben. Så här med ån alldeles i närheten.







Och jag minns tiden då det faktiskt fanns pengar i min plånbok. Inte bara damm, bitterhet och brustna drömmar.

Eller ta bara i somras. Det var mycket bättre då. Varmt. Och jag var lite full.








Men jag har å andra sidan hunnit lära mig en hel del jävelskap på vägen... Och hämningarna släpper med åldern. Grattis värld! Här är jag alltså nu. Mycket galnare. Mycket bättre.



12 april 2010

Tips på reningsritual!!

Jag behöver verkligen tips omgående!!! Utsattes idag för en kraftig dos av fjortis.....

Stod på jobbet idag, intet ont anande....eller ja, inte just exakt då iallafall. Men helt plötsligt svärmar det in en hord av fjortisar in, kacklande, fnissande....ja,ni vet. Frågade en massa korkade frågor men jag höll god min och svarade så gott det gick.

Helt plötsligt stod ett par av dom och viskade....ungefär det värsta jag vet. Funderade då på att höja ena ögonbrynet, sniffa lite ljudligt och säga: "Oj,vad det helt plötsligt började lukta kiss här....märkligt, nån annan som känner det??" Men tänkte att det nog var över deras förmåga att förstå eller att någon faktiskt skulle förstå och bli sur....kanske inte bästa sättet att behålla sina kunder.
Så jag nöjde mig helt enkelt med att anlägga en filosofisk min, med fjärrskådande blick och ett förstrött leende och helt enkelt vänta ut dom.

Frågan är ju vad jag skulle ha gjort sen när dom gått för undvika smitta. Ett korstecken, spotta tre gånger över vänster axel eller helt enkelt dränka in hela mig i klorin??!!

Det enda som fanns till hands var tyvärr handsprit. Tog en rejäl klick och gnussade in både händer, armar och hals. Det jag nu är rädd för är att det inte var tillräckligt....stannar upp i panik då och då och söker efter tecken på smitta. Men än verkar det lugnt....

Är livrädd för impulser som t ex bleka sönder mitt hår platinablont, börja smeta vaselin på läpparna....eller det allra värsta, att mitt huvud helt plötsligt ska vara tömt på vettiga tankar.

Dumt att oroa sig innan något av det inträffat i och för sig....och kanske handspriten räckte, dom stod ju ändå några meter bort.

Tar en dusch, går och lägger mig och hoppas på det bästa.


MEEEN!


Sitter i solen utanför jobbet med en latte och läser om svensk maffia och undersöker min nya fina GPS. ÄNTLIGEN efter alla dessa år har jag fått ett verktyg för att komma rätt i livet. Letar efter den "breda vägen" när det kommer ett äldre par och slår sig ner. De luktar lite konstigt.
"- Det är vår!" säger dom.
"- Det är det såfan heller. Den är MIN, BARA MIN !!!
Att man aldrig kan få sitta och bara njuta.
GPSen verkar inte funka - jag är fortfarande vilse...

11 april 2010

Provocerande beteende.

Det var en gång en vacker dag, jag och en vän satt vid ån och avnjöt en smaskig latte med grädde samt en mycket kletig och underbart mumsig chokladmuffin, när det helt ifrån ingenstans dyker upp två käckt joggande individer. Bara så där. Joggandes! Snacka om provocerande beteende!

Men det var ju inte det jag skulle skriva om...
Dagens ämne; Ta dig i kragen!
Stå där och kasta porslin och ropa - Mamma varför dog du?
Herregud, ryck upp dig gosse!

Kan inte folk få må dåligt i fred, måste det alltid hittas en underliggande anledning??
Folk pratar och pratar och letar febrilt i det förflutna efter 'Den stora anledningen' till varför allt gick snett, till varför Bosse var otrogen, till varför jag inte fick högre betyg i matte eller varför jag blir så hysteriskt illamående så fort jag ser en dvärg eller nån nämner ordet pastell...
Visst kan det finnas en anledning till många av våra djupt rotade ångestpingviner, men många gånger känns dessa försök till samtalsterapi som att fiska i en flod utan fisk.

Gör som jag, använd dina vänner, tjata ut dom, driv dom till vansinnets brant.
När dom sen sen står där och dreglar, vilda av förtvivlan, har du förhoppningsvis blivit av med dom flesta ångestpingvinerna för den gången och samtidigt sparat både tid och pengar.

Ett tips är att med pengarna du sparat, bjud dina dreglande vänner på en drink, så ska du se att allt är förlåtet. Till nästa gång i alla fall.

Hej mig!!!

Hade en mycket förträfflig lördag igår för mig själv. Kände att jag räcker så fantastiskt bra vissa gånger!! Jag,en flaska vin, lite god choklad....en starkare alkoholvariant som t ex rom hade ju också varit välkommet. Men man tager vad man haver. Inte krogen med en massa helt okända människor, en del som jag inte gillar....bara JAG. Måste göra det fler gånger snart. Jag gillar mig. Förträffligt!!

9 april 2010

Må barbarer göra intrång på din personliga yta!

Tycker att korta människor kan vara väldigt obehagliga.

De springer omkring och skriker och når ingenting med sina korta, bedrövliga armar.

De har ofta fula kläder och helt värdelös humor.


Jag känner en sån person.
Han når ingenting.

Stalker?

Här har du hummern!

Tycker att kärlek är hopplöst. Det borde vara så enkelt...

Varför kan man inte bara få tycka om någon väldigt mycket utan att personen i fråga blir livrädd och tror att det följer en massa krav? Jag kan älska någon utan att kräva skilsmässa, giftermål, ensamrätt osv... Bara för att det ÄR så.

Jag kan förstå att man allmänt skulle bli lite nervös om nån galning som som var kär i en skulle köpa huset bredvid, flytta in och börja koka ens kaniner...

Det finns mycket subtilare sätt att tala om att man tycker om någon: Man slår in ett fint paket med en död ekorre i. På kortet skriver man: Till skillnad mot den här, kommer vår kärlek aldrig att dö.
Han må se ut som en idiot och tala som en idiot. Men låt inte lura dig. Han är verkligen en idiot.

Nu börjar det. Nu ska det i tid och otid delas med av idel sanningar, lysande tankar, smarta lösningar, klokheter, dumheter, elakheter, bitterheter, struntviktigheter, otroligheter och förträffligheter. Till skillnad mot allt annat dravel som skrivs.
Är du en aning känslig eller tycker att det är en dygd att vara politiskt korrekt, är det här förmodligen ingenting för dig...

Vi får se, det kan bli precis vad som helst.

Har förstått att man ska lista saker när man har en blogg.
Således listas här den gångna helgens favoriter:


1.HÄLSINGEFLASKAN!
Panelens omdöme: En storsäljare i enkel tappning. Fick genomgående högst betyg. Som en vitaminkick tyckte några. Kan njutas likaväl i kaffet som kroppstempererad direkt ur flaskan. Högst partyfaktor. "Man blir lite crazy sådär". Läskande och högst användbart!




2.GÄSTRIKEDUNKEN!
Panelens omdöme: Har en återhållsam smak men desto rikligare doft. Den flata smaken kan till viss del härledas till domningarna som uppstår i munhålan. Har en tydlig gruskaraktär med lite tvåliga toner. Koncentrationen är stor i jämförelse med den ringa prislappen. Perfekt till stora festen.




3.GHB! (Göteborgshembränt)
Panelens omdöme: Dunstar väldigt snabbt. Doften är rättfram. Smaken är ingen publikfriare utan är intensiv med tuff attityd. Kan framkalla ett visst mått av hybris. (En paneldeltagare knallade för egen maskin rakt in i en lyktstolpe. Efter att ha legat på marken en stund och tagit in situationen hävde han ur sig ett kaxigt: Jaha... Ja... Och hur många var ni då!?) Dock ger styrkan många pluspoäng.




4.MÄSKSPECIAL!
Panelens omdöme: För den bekväme! Får sitt höga betyg på grund av sin prisvärdhet och tillgänglighet. Har en skarp och riklig doft. Smaken är profilstark och massiv. Men på sitt sätt charmig. Mindre fördelaktigt är vissa rapporter om synbortfall.





5.LILLA MAMMAS BITTRA DROPPAR!
Panelens omdöme: Smaken är maffig och sammansatt. Eftersmaken är mycket långdragen. Enda egentliga fördelen är prisvärdheten. Kan variera kraftigt i färg och smak.






Stort tack till expertpanelen som bestod av
:

Fin-Fritte, Snigel, Jonny Batong, Janne med tanden och RövRune.

Sådärja.

Välkomna att sola er i min glans!